OSPW X voor Eagle is geland

Alle Cross-Country, Trail en Enduro mountainbikers, evenals Gravel en Cyclocross rijders die SRAM Eagle met 12 versnellingen rijden – zowel in mechanische als in nieuwe AXS elektronische formaten – kunnen nu sneller rijden voor een langere periode. Het geheel nieuwe Ceramicspeed Oversized Pulley Wheel X-systeem, speciaal ontworpen om de prestaties van de nieuwe SRAM 12-Speed ​​aandrijflijnen te optimaliseren, is hier.

OSPW X voor SRAM Eagle – kan offroad-rijders hetzelfde soort prestatievoordeel geven als de traditionele Ceramicspeed OSPW-systemen voor weg- of gravel achterderailleurs.

Naast de geprezen prestatievoordelen van de uiterst efficiënte Ceramicspeed lagers, is duurzaamheid een sleutelfactor geweest in de ontwikkeling van de OSPW X. Er zijn tal van uitdagingen bij het offroad rijden vooral in combinatie met weersinvloeden, Ceramicspeed heeft elk element van de OSPW X ontworpen om die vraag naar duurzaamheid te weerspiegelen.

Uitvoerig gemeten in het laboratorium en bewezen bestand tegen vuil, gruis, gras, wortels, rotsen… het nieuwe OSPW X-systeem is tot het uiterste getest door het interne testteam en het UCI Franse cross-country raceteam, SUNN Factory Racing.

OSPW X voor SRAM Eagle is compatibel met SRAM’s nieuwe 12-speed-systemen, beschikbaar in twee opties voor elk systeem: een voor SRAM Eagle XX1, X01, GX, NX Mechanical en een andere voor SRAM Eagle AXS. Het systeem is compatibel met de standaard 10-50t cassette.

Het OSPW X-systeem voor SRAM Eagle heeft 14 tanden aan het bovenste pulley wheel en 18 tanden aan het onderste. Gebruikmakend van het unieke, narrow, wide tandprofiel zorgt Ceramicpseed voor het beste schakelen zonder drag. De narrow-wide geometrie helpt om de ketting altijd schoon te houden, de weerstand te verminderen en ervoor te zorgen dat de prestaties constant blijven, ongeacht de rijomstandigheden.

Ondanks de grotere pulley wheels is de kooallengte 2 mm korter dan de originele kooi, die op dezelfde kettinglengte loopt als standaard pulleys.

OSPW X voor SRAM Eagle heeft drie veerspanningsinstellingen om alles zo goed mogelijk af te kunnen stellen op de stijl, het gewicht, het vermogen en de verschillende race- en rijomstandigheden van elke rijder. Zo wordt de weerstand van de ketting zoveel mogelijk geminimaliseerd. De aanbevolen startinstelling voor montage is M (medium) voor de beste schakelprestaties.

OSPW X versies  :

  • SRAM EAGLE – verkrijgbaar in een versie met coated Ceramicspeed lagers of een non coated versie

  • SRAM FORCE ONE – verkrijgbaar in een versie met coated Ceramicspeed lagers of een non coated versie