Nieuw! Ednine E-MTB


Vol trots presenteren we u  :  De nieuwe Ednine VHE+

Een carbon Ednine frame gecombineerd met een krachtige elektrische Shimano Steps motor. Deze stoere E-MTB is op te bouwen met zowel 29″ als 27.5+ wielen. De fiets weegt slechts 17 kilo en hij stuurt vlijmscherp zoals we van een Ednine gewend zijn. De nieuwe VHE+ is de meest wendbare E-MTB ter wereld.

Met de geometrie 100% identiek aan die van de raceproven VHD, is de Ednine VHE+ de meest wendbare 29″ ATB ooit gebouwd.

Zonder teveel in technische details te gaan; Geen enkel ander merk slaagde er ooit in om een 29″ e-bike-setup te bouwen met zo’n korte achterbruglengte en wielbasis. De EDNINE VHE + rolt zo snel als een 29″ maar heeft de wendbaarheid van een 26″ . Zinloos te zeggen dat het een uitdaging was om dit gedrag te bekomen, maar toen Shimano hun E-8000-eenheid presenteerde, wisten we dat het mogelijk was … dus we deden het, zonder compromissen.

Het volledig uit Japanse Mitsubishi carbonvezel bestaande monocoque frame weegt slechts 1690 gram. Dit houdt het gewicht van deze machine extreem laag, terwijl de stijfheid ervan zelfs die van onze eigen VHD-frames overtreft. Naast 29” is de VHE+ zelfs compatibel met 27,5+ wielen en 3,0 brede banden, waardoor de bike comfortabel is op elk terrein en een “fully” gevoel geeft zonder het gewicht of het gedoe en onderhoud van een volledig geveerde fiets.

 

De verwisselbare batterij is een Shimano accu van 504 Wh. Dit houdt het gewicht van de fiets zo laag mogelijk om de handelbaarheid en het gewicht van de fiets te optimaliseren (het gewicht van de VHE + is slechts 17 kg!). Wanneer extreme autonomie vereist is, kan een extra batterij worden aangeschaft, zodat deze binnen enkele seconden kan worden vervangen om het bereik van de VHE + te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen.

 

 

De VHE + biedt tevens volledige integratie van de Shimano XT Di2 en de E-8000-motor. Dit biedt een unieke rijervaring waarbij het bedienen van uw bike eenvoudig en natuurlijk aanvoelt. Aangezien de stroomvoorziening voor de Di2 wordt geleverd door de hoofdbatterij, is het helemaal niet nodig om de status van uw Di2-batterij te controleren. Zelfs als je geen energie meer hebt voor je motor, is er nog genoeg energie in je batterij om je Di2-systeem maandenlang te laten schakelen.

 

 

n het geval van een lege batterij zet het E-8000 ontkoppelingssysteem uw motorunit om in een klassieke BB-eenheid, zodat er helemaal geen extra wrijving is. In tegenstelling tot andere systemen wordt je VHE+ nu een standaard race ATB met wat extra gewicht maar geen verlies qua pedaalefficiëntie.

 

 

Passend bij uw rijstijl, kan de VHE+ geleverd worden met verschillende afmontages, niet alleen qua wielen, maar ook qua vorken: Telescopische (120 mm veerweg) Fox 32 Boost vork, de legendarische onderhoudsvrije (60 mm veerweg) Lauf boost vork en in de toekomst zelfs een vaste vork.

 

 

Eigenschappen:
  •         Maten M en L beschikbaar
  •         lichtgewicht Japans carbon frame
  •         Wendbare “Race proven” geometrie
  •         Shimano E-8000 + Di2 XT integratie
  •         Shimano 36V 14Ah/504Wh Quick-Change battery system
  •         29” en 27,5+” compatibel
  •         Compatibel met kettingbladen tot 40T
  •         Fox 32 120mm/Lauf TR Boost 60mm/(vaste vork)
  •         Dropper post compatibel

 

Testfietsen beschikbaar! Neem contact op met het Codagex Xperience Center voor meer informatie :  +32(0)14/33.77.63  /  xperiencecenter@codagex.be
Verkoopprijs bij de Ednine dealer  :  € 5999,-

 

Meer beelden van de Ednine VHE+ :